Rolex Submariner 5513

94500
Referencenummer:

5513
Model:

Submariner
Urets stand:

9/10
Urets årstal:

1990
Tilbehør:

Med boks
Værk:

Automatisk
Kasse materiale:

Materiale krans:

Kassediameter:

Urets tykkelse:

Hornafstand:

Vandtæt:

Glas:

Urskive farve:

Tal på urskive:

Materiale lænke/rem:

Farve lænke/rem:

Spændemateriale:

Andre kommentarer:

Uret er i mint condition. Jeg trivler på, at det er muligt at opdrive et 31 år gammelt ur i tilsvarende stand.

Det er en L-serie, og et af de absolut sidste 5513, der forlod fabrikken i Geneve. Serienummeret (L639xxx) viser, at det er produceret i 1989/90.

Skiven er fejlfri, dvs. ingen mærker eller krakelleringer/’spidering’, og – som på de helt gamle Submarinere – kulsort og ‘glossy’. Den skinner med en fantastisk glød gennem det ligeledes fabriksoriginale T19 ‘doomed’ plexiglas, som er helt fri for ridser.

Timemarkørerne er lavet i hvidguld, som er påsat skiven, og fyldt med tritium, der ikke lyser længere. Et tydeligt bevis for, at hverken timemarkører eller visere er ‘re-lumed’, eller erstattet med nyere servicedele.

Timemarkørerne, viserne og ‘perlen’ i lynetten har helt ensartet patina i en flot, lys cremefarve, som kun bliver smukkere og (formentligt) mere gullig med tiden.

Viserne er fabriksoriginale og uden tegn på korrosion, eller afskalning af ‘lune’

Lynetten er den fabriksoriginale mk. 4 lynette, som uret er født med, ligeledes kulsort og uden ridser, hak eller buler.

Urkassen er fejlfri, og – såvidt jeg kan vurdere – upoleret. Der er absolut ingen tegn på korrosion, og både reference- og serienumre står klart og skarpt. Der er ingen dybe ridser, skrammer eller hak.

Kanterne langs urkassens oversider står skarpt og tydeligt.

Værket er den kendte, mekaniske  kaliber 1520 med selvoptræk, som Rolex har brugt i samtlige Submariner 5513 siden 60’erne.

Det er ikke serviceret, men holder tiden fint med en gangpræcision på omkring +/- 10 sek/dag.

Lænken er den fabriksoriginale 93150 Oyster lænke i stål med 580 ‘endlinks’. Også helt som ny., og stort set set uden stræk. Korrekt mærket O8 (august 90) som passer med urets produktionsdato.

Uret leveres med original boks og æske. Ingen papirer.

Prisen er klippefast, så ingen bud, tak.

Uret ligger i bankboks, så kontakt mig venligst for besigtigelse.

Kontakt Sælger